Forside nyhed

Stort smil i TV-Avisen

Bjarne Sørensen opsummere svæveflyvesæson 2018 som:- "Når man kommer hjem, kan man ikke tør det smil af ...smiley".

Klik på billede linket herunder for at se TV-Avisens indslag fra Herning Svæveflyveklub. 

 

Rasmus Ørskov ny verdenmester

Med en slutspurt den sidste flyvedag i Ostrów i Polen sikrede Rasmus Ørskov sig verdensmesterskabet i klubklassen. 

Indtil det sidste så det ellers ud til at være noget nær umuligt at skabe sensationen, forklarer verdensmesteren selv:

  • Det er helt vildt. Det er først nu, det så småt er det begyndt at gå op for mig. Jeg lå på tredjepladsen inden den sidste flyvning, og jeg var et godt stykke efter de forreste, men jeg fløj bare sindssygt godt, siger Rasmus Ørskøv, da TV MIDTVEST fanger ham på en telefonforbindelse til det polske
  • Det er nærmest uopnåeligt. Det er ubegribeligt. Der er noget helt særligt over at blive verdensmester, lyder det
  • Det her har altid været den ultimative drøm for mig at blive verdensmester. Men jeg har også knoklet for det gennem årene. Det kræver rigtig, rigtig meget træning, forklarer Rasmus Ørskov
  • Det var målet at blive verdensmester, men jeg var også blevet ovenud lykkelig for en placering i top 3. Hvis jeg var endt udenfor top 10, var jeg blevet skuffet
     

At Rasmus tager metal med hjem fra VM er jo ikke første gang - for fire år siden var det VM bronzen, der blev sikret. Så det er jo ikke en overraskelses, at Rasmus tog de sidste par steps op på podiet! 

Et STORT tillykke, det er rigtig godt fløjet.

Vi er mange i Herning Svævveflyveklub, som glæder os til at fejre dig!!

/Mogens (25)

 

Opdateret d. 28. 7. med link til interview med Rasmus på Radio 24-7 (med start 2:53 minuter inde i udsendelsen)

Yassin solo

Ikke en sommerlejr uden en sololist fra Skinderholm - og i år var det Yassin som sikrede denne tradition. Nis var instruktøren, som ikke ville sidde med i bagsædet længere og sendte Yassin afsted på sin solotur.

Når vi nu er ved emnet sololist - så er der også et par andre elever, som har sneget sig under hjemmeside radaren. Per og Rasmus Fledbak er også gået solo. Per er allerede omskolet til Discus - så der er fuldfart på den videre B-skoling. 

Stort tillykke - god opvind til jer alle!! 

 

 

Uge 29 sommerlejr

Man skal grave langt tilbage i logbogen for at finde en sommerlejr, som kan måle sig med hvad Skinderholm bød på denne forgangne uge 29. Og kan vel bedst opsummeres med - sol, hygge, familie, flyvning og strækkilometer - som vi ikke har set længe, og så 8 dage i streg.

Campingpladsen og hytterne har været godt besøgt - med en masse børn i alle aldre, som har turet rundt og leget. En hoppeborg, som er blevet flittigt benyttet. Der var vist også et par stykker, som fandt nabo'ens vandingskanon, med et par muderede tær tilfølge wink.

Behøver nok ikke at fortælle, at det er knastørt. Bjarne havde derfor medbragt sin "lille" gasgrill til erstaning for vores ellers trofast kulgrill. Men pt. skal afbrændingsforbuddet tages meget seriøst - specielt herpå heden. Men en gasgrill kan nu også gør det godt - så er fællesspisningen sikret!! 

Aftnerne har været fyldt med arrangementer. Motorflyverne havde også sommerlejr, så de var forbi en aften til rundvisning og hygge. Desuden var der en aften med Lassen after-party cocktailbar. Ole Frøkjær arrangerede et aftenbesøg hos redningseskadrille 722 i Karup.

Der var besøg fra Fyn (ZH) og Hammer (5M) - det er altid hyggeligt at mødes på tværs af klubber. 

Flyvningen kan sammenfattes - fra lørdag d. 14. til og med d. 21. er der fløjet 201 starter og 264 timer. Antal kilometer er ikke lige blevet talt, men det er blevet til rigtig mange!! Torsdag var klubopgaven sydfyn retur og 7 fly drog af sted, øst om Billund, ikke alle har transponder med, men når vejret viser sig fra denne side, som det gør iøjeblikket, så kan man godt flyve udenom. Fredag var der så nogen som tænkte Fyn kan bruges som springbræt til at nå Flaster - hvilket blev til en 500 km tur-retur. Sommerlejren fik også sin sololist i Yassin, som gik solo. 

Men selv med al denne flyvning - så har vi stadig kapacitet til mere. Dagene er lange og man kan snildt nå at flyve en god lang tur efter kl. 16, hvor der med "garanti" står et fly på jorden. Derfor en opfordring til at tage sig en aftentur.

Og en sommerlejr sker ikke uden en masse hjælp fra klubkammerater og familie - så bare lige en TAK til alle jer som bidrager med stort som småt.

Har allerede reserveret uge 29 til næste år!!

/Mogens (25)

     

 

 

 
 
 
 
 

Falster tur-retur

"Vi finder jo ikke ud af om det kan lade sig gøre hvis ikke vi prøver", var ordene fra min klubkammerat Knud Møller Andersen fredag morgen, da han havde udskrevet en 500 km ud/hjem opgave med vendepunkt på Falster. Da han spurgte om der var nogen som ville med, kiggede folk underligt på ham og små grinte og tænkte vist manden er altså lidt tosset - man flyver sgu da ikke bare lige sådan til Falster! Min relativ lave IQ, manglende evne til konsekvensberegning OG en linie på min svæveflyve-to-do liste hvor der står "Lolland/Falster", fik mig til at vende mig om til min søn og proklamere "Lukas, i dag skal vi til Falster!"

 

Kl 11:30 tog vi afsted på en helt fantastisk tur over Danmark med en udsigt som billeder bare på ingen måder kan retfærdiggøre! Især udsigten over det sydfyske øhav var fantastisk - og det kan lige nævnes at 90 % af alle sejlbåde i dansk farvand må være samlet dernede!! Det var en tur med "stramme røvballer" en stor del af turen, og at flyve over mange km vand uden motor, får da en til at beregne flere gange om nu glidehøjden også er til det, men det gik fint, bortset fra på hjemturen hvor jeg blev fanget på Langeland med for lidt højde til at jeg turde hoppe over til Fyn og 500 meters højde på den ø er tæt på udelanding! Men efter hårdt arbejde fik jeg højde på og derefter gik det over stok og sten i fantastisk termik hele vejen hjem, hvor vi ankom til Skinderholm efter lidt over 6 timers flyvning og endnu et "Tjek" sat i to-do listen OG faktisk en uofficiel danmarks rekord for 500 km ud/hjem hastighed, men desværre skal der sidde en pilot med sportslicens i bagsædet for at vi kan anmelde den, men Lukas - han var svær at skyde igennem i går aftes!! 😁 Fantastisk tur - Fantastisk dag!😎👍

 

Sakset fra Bjarne's Facebook