Fra d. 22. Juni til d. 5. Juli er der det 33. VM i Räyskälä, Finland.

To Herning piloter, Rasmus Ørskov og Thomas Laugesen deltager i henholdsvis klub og standard klassen. Der er derfor en ekstra god grund til at følge med i begivenheden som uden tvivl vil byde på masser af spændende flyvning og en tur i den lokale sauna smiley.

 

Rasmus Ørskov har fløjet i mange år og har allerede deltaget i flere internationale konkurrencer. Var såmen i Räyskälä tilbage i 2009 som junior pilot og kender derfor området. Rasmus flyver sin egen Ls1f (1F) - et lidt ældre fly, men Rasmus har utallig gange vist at piloten har lige så stor indflydelse på resultatet, som flyets præstationer.

 

 

Thomas Laugesen er på sin først international konkurrence, men har de seneste år gjort sig godt bemærket med flotte resultater til DM. Thomas flyver sin egen Discus 2a (2A) - som han har haft siden 2011. Det er sjælen at 2A står i sin trailer på jorden, hvis vejret på Skinderholm er til stræk - så der er blevet logget masser af timer og km de sidste par år. 

 

 

Finland, som jo nok er mest kendt for masser af søer, myg og hårdfør mobiltelefoner - kan faktisk godt byde på særdeles godt svæveflyvevejr. Tilbage i 1975 fløj Hans Werner Grosse en 1012 km trekant i en ASW-17 - som en af de først indenfor europa's grænser. Det som gør Finland speciel herved midsommer er de lange dage kombineret med en kold polar luft fra nord-vest, som gør at man kan lave særlig lange opgaver. Læs mere om svæveflyvevejr i Finland.

Det danske team har lavet en Facebookside, hvor der vil kommer opdatering fra deres camp.

Ligeledes er er der en officiel WGC Facebookside

Resultater - på soaringspot.

/Mogens (25)

 

Teaser video fra 2009 junior VM i Räyskälä