PFT aften

Kære medlemmer.

Flyvesæsonen står for døren, og mon ikke vi alle glæder os til at komme i luften igen til en forhåbentlig fantastisk sæson - det må snart være os forundt!

Inden PFT starterne skal vi alle igennem den teoretiske PFT, hvorfor der inviteres til en samlet PFT aften i klublokalerme, onsdag d. 7 marts kl 19:00. Her vil vi som sædvanligt gennemgå de teoretiske spørgsmål og ikke mindst diskutere/få os en snak om flysik relaterede emner, således vi kan komme sikkert igennem 2018.

Håber at se så mange medlemmer som muligt. Har man ikke mulighed for at deltage denne aften, vil spørgsmålene blive lagt op på hjemmesiden hvorfa man kan printe dem ud og medbringe dem i besvaret form til de(n) praktiske PFT flyvning(er).

M.v.h.
Bjarne Sørensen

Generalforsamling 2018

Der afholdes generalforsamling i Herning Svæveflyveklub lørdag d.  24. februar kl. 1400.

Generalforsamling i Herning Svæveflyvecenter holdes kl. 13.00.

Dagsorden samt regnskab kan ses på hjemmesiden under klubnyt

Vel mødt!!!

Kvinde VM

Herning Svæveflyveklub er repræsenteret til Kvinde VM i Tjekkiet af Christin. Den officielle træning er mellem d. 17. - 19. maj. Herefter starter 13 dages konkurrenceflyvninger.

Med sig har hun Jørgen Thomsen som Team Captain. Birgitte Ørskov står for PR og forplejning til Christin.

Christin har sin trofast Ventus 2cxt med sig og deltager i 18-meter klassen. Vi ved jo alle at Christin tager sin opgave seriøs og der ikke er noget som overlads til tilfældigheder. Derfor sikker på Christin vil vise de danske farver fra dag et, når startskudet lyder.

Christin kan følges via Soaring spot.

God opvind fra alle klubkammeraterne!

Emil fik S-certifikat

Så var det Emil som fik certifikat.

Lørdag d. 20. maj bestod Emil Prøven til S Certifikat. Det blev fejret behørigt med øl og farmors hjemmebag.

Strækflyvning står øverst på ønskelisten og senere omskoling til TMG. Også har han titlen som klubbens yngste S pilot bare 16 år.

/Per Kragsø

Nye S-piloter

Året første hold nye S-piloter i klubben.

Et stort tillykke til Jacob Lassen og Thomas Skov med S-certifikatet. Og det er heldigvis et par målrettet herrer – Jacob skal flyve sammen med Thomas Grove til DM i Unionens Duo og Thomas vil samle timer sammen til passagertilladles og senere kunstflyvning.

På min instruktørvagt i fredags var det ikke nok med 2 prøver til S-certifikat – men jeg fik også givet Emil B6 normen. Nu er både Emil og Marcus  meget tæt på at få S-certifikat.

Det betyder, at vi snart har 4 meget unge nye S-piloter i klubben. Selvfølgelig skal de selv sætte sig mål – men vi andre – med de store erfaringer – har også en forpligtelse. Vi skal i bedste anerkendende stil skubbe dem frem – coache når det giver mening, således at de når  deres flyvedrømme.

Ingen tvivl om at de unge mennesker vil skabe mere aktivitet på flyvefronten, og dette skulle gerne resulterer i, at endnu flere af klubbens medlemmer kommer ud på pladsen – for at vise de unge menneske – hvordan en rigtig Herning pilot skal flyve.

/Per Kragsø