Igen to nye certifikater

Emil fik S-certifikat

Så var det Emil som fik certifikat.

Lørdag d. 20. maj bestod Emil Prøven til S Certifikat. Det blev fejret behørigt med øl og farmors hjemmebag.

Strækflyvning står øverst på ønskelisten og senere omskoling til TMG. Også har han titlen som klubbens yngste S pilot bare 16 år.

/Per Kragsø

Kvinde VM

Herning Svæveflyveklub er repræsenteret til Kvinde VM i Tjekkiet af Christin. Den officielle træning er mellem d. 17. - 19. maj. Herefter starter 13 dages konkurrenceflyvninger.

Med sig har hun Jørgen Thomsen som Team Captain. Birgitte Ørskov står for PR og forplejning til Christin.

Christin har sin trofast Ventus 2cxt med sig og deltager i 18-meter klassen. Vi ved jo alle at Christin tager sin opgave seriøs og der ikke er noget som overlads til tilfældigheder. Derfor sikker på Christin vil vise de danske farver fra dag et, når startskudet lyder.

Christin kan følges via Soaring spot.

God opvind fra alle klubkammeraterne!

Arcus VK nu med LX9000

Lørdag d. 25/3 fik vi samlet og synet vores Arcus, efter en større vinteroverhaling. Først fik hele flyet en ekstra kærlig hånd af vinterholdet, som bl.a. brugte tiden til at give hele flyet en omgang hård-vokspolering så man nu er nødt til at have solbriller på hvis man tager den ud i solskin. Tak til alle på holdet som gav den ekstra hånd VK fortjente!

Men dette var kun første del af VK´s tid i værkstedet. De medkøbte instrumenter var bestemt ikke HSvK standard, og med stor gavmildhed fra en gruppe medlemmer som havde valgt at give en frivillig pengedonation til klubben, blev det besluttet at installere Naviters topmodel, LX9000 med fjernbetjenting på styrepinde, nye V8 variometre samt ny radio. Klubbens Avionics hold, bestående af brødrene Jensen og anført af Knud Møller Andersen, har brugt mange timer på både at reparere og klargøre begge instrumentbrædt, og derefter udføre selve installarionen af udstyret, som bestemt ikke lige er en formsag. De har virkelig knoklet de sidste par måneder, men resultatet er også derefter! VK står nu med et fantastisk cockpit som ikke fås bedre - klar til at vi piloter tager den med rundt på små og store oplevelser i det ganske land...og udland. Alt i alt har vi nu et fly som man ikke kan gå forbi uden at få lyst til at flyve en tur i den - hvilket mange allerede har erklæret deres enighed i.

Det var Knud Møller Andersen som fik æren af den første flyvetur efter opgraderingen, med undertegnede i forsædet. En Arcus skal ikke bruge megen termik til at holde sig flyvende, så vi fik en halv times tid i luften på en skyet og kølig lørdag, og det var først efter landingen, og efter vi havde konstateret at alt virkede efter hensigten, at vi pillede filmen af de nye instrumenter som det ses på billedet.

Vi skylder en stor tak for KMA og brdr. Jensens indsats, og jeg glæder mig nu til at tilbringe mange timer i selskab med VK.

/Bjarne Sørensen

Nye S-piloter

Året første hold nye S-piloter i klubben.

Et stort tillykke til Jacob Lassen og Thomas Skov med S-certifikatet. Og det er heldigvis et par målrettet herrer – Jacob skal flyve sammen med Thomas Grove til DM i Unionens Duo og Thomas vil samle timer sammen til passagertilladles og senere kunstflyvning.

På min instruktørvagt i fredags var det ikke nok med 2 prøver til S-certifikat – men jeg fik også givet Emil B6 normen. Nu er både Emil og Marcus  meget tæt på at få S-certifikat.

Det betyder, at vi snart har 4 meget unge nye S-piloter i klubben. Selvfølgelig skal de selv sætte sig mål – men vi andre – med de store erfaringer – har også en forpligtelse. Vi skal i bedste anerkendende stil skubbe dem frem – coache når det giver mening, således at de når  deres flyvedrømme.

Ingen tvivl om at de unge mennesker vil skabe mere aktivitet på flyvefronten, og dette skulle gerne resulterer i, at endnu flere af klubbens medlemmer kommer ud på pladsen – for at vise de unge menneske – hvordan en rigtig Herning pilot skal flyve.

/Per Kragsø

Sæsonen 2017 er igang

Weekenden d. 11. og 12. marts blev flyvesæsonen 2017 skudt igang. Traditionen tro med standerhejsning og tale. I år trådte næstformanden Anders Husted Madsen til, da formanden Steen Lomborg var til DSvU repræstantskabsmøde.

Anders kridtede sæsonen op og med ønsket om sikker flyvning, samt masser af oplevelser i luften og hyggeligt klubliv. Efterfulgt af kaffe og rundstykker i klubhuset.

Breifing af dagens instruktør Kristian S. Hansen var meldingen klar - det er flyvevejr - så kaffen og morgenbrødet blev hurtigt fortærret og matrielt trukket ud af hangaren.

Lørdag: 28 starter og 5 timer, jo der var fakstik termik. Dagens længste tur blev til godt en halv time.

Søndag: 45 starter og 7 timer.

Desuden kom ZS igen på vingerne efter en længere vinteroverhaling.

Alt i alt bød første flyveweekend på masser af PFT'er, så vi kan være klar når solen rigtig begynder at få fat og forårstermikken brager.

/Mogens

Foto af Jørgen Eriksen